Loading...

Pevné prsia

Home / novinky / Pevné prsia

Gravitácia je neúprosná a voči ženám nepriateľská. Po brade, očných viečkach a zadku útočí aj na naše prsia. Môžeme si každý rok vyznačiť fixkou na stene, o koľko centimetrov nás zasa porazila, alebo za pevnosť a pružnosť našich pŕs bojovať. Na začiatok samy, bez pomoci plastického chirurga.

   Vplyv gravitácie pocíti každá z nás v inom veku, podľa kvality genetickej výbavy, počtu odrodených a oddojčených detí a životného štýlu. Isté však je, že sa určite dostaví. V tom spočíva jej jediná demokracia. Prsné svalstvo a žľazy začnú uvoľňovať miesto tukovému tkanivu a kolagénové vlákna už jednoducho nebudú vládať tú masu udržať a povolia. To je jedna z istôt v živote ženy. Dobrá správa je, že existujú spôsoby, ako jej nástup oddialiť.    

1/ Stabilná hmotnosť

   Lieta vám ručička na osobnej váhe z extrému do extrému ako splašená strelka kompasu a nevie sa rozhodnúť, či patrí na juh alebo na sever? Tak to máte doma silné magnetické pole alebo problém s jojo efektom. Prsia nie sú sieťka na nákup. Keď do nich vložíte dva žlté melóny a potom ich vyberiete, nevrátia sa okamžite do svojej pôvodnej polohy. Hlavnou stavebnou hmotou pŕs je totiž tukové tkanivo. Ak ho uskladníte v oblasti pŕs príliš, prispôsobí sa mu rozmer pokožky. Keď sa vám podarí nárazovo výrazne schudnúť, tuk síce zmizne, ale obal zostane zachovaný vo svojej pôvodnej veľkosti. Bez výstuže. Vy verzus gravitácia. Prehrávate 0:1 a vy si na stenu budete kresliť ďalšie „zárezy“.

2/ Šport a podprsenky

   Toto ste už určite počuli. Pravidelným športovaním sa dá veľa zachrániť. A nemusí to byť vôbec na vrcholovej úrovni, skôr je dôležité vedieť si vybrať ten správny. Pevný a pružný prsný sval, ktorý sa nachádza pod vrstvou tukového tkaniva si najlepšie a dlhodobo zapamätá svoje úlohy pri pravidelnom plávaní, kľukoch, side planku alebo posilňovaní s jednoručkami (pre tie z vás, ktoré ešte nechyrovali – sú to malé činky do ruky).

Pri fyzicky náročnejších aktivitách typu beh a skok, prípadne ich kombinovaných technikách, je skutočne dôležité venovať pozornosť výberu podprsenky. Vedeli ste, že prsia sa vedia hýbať v rozpätí až do 21??? Celých dvadsaťjeden čísiel pri zrýchlení od 5,5 km/h do 10 km/h! V takomto nerovnom súboji by bez potrebnej opory zahynuli aj tie najstatočnejšie kolagénové vlákna. Na ich záchranu budete potrebovať športovú podprsenku, ktorá zabráni pohybu pŕs zhora nadol, sprava doľava a zároveň ich patrične vystuží.  

3/ Masáže a otužovanie

   Volanie po pravidelnej masáži pŕs môže na prvý pohľad vzbudiť pohoršenie. Nejde však o erotickú masáž v tradičnom ponímaní a je aj úplne jedno, kto vám ju urobí. Vlastne si na ňu vystačíte úplne samy. Budete k nej potrebovať svoje ruky, 15 minút voľného času ráno a večer pred spaním a prípadne prírodné masážne oleje. Návod je jednoduchý. Zohriate ruky položte dlaňami na prsia a robte krúživé pohyby smerom dovnútra a okolo prsníkov, pričom sa ľavá ruka pohybuje v smere a pravá proti smeru hodinových ručičiek. Tlak má byť jemný, nie bolestivý. Tento typ automasáže funguje ako prevencia a môže mať aj reparačné účinky, ktoré by sa pri pravidelnom masírovaní mali objaviť v priebehu niekoľkých mesiacov. Masáže môžete kombinovať aj s otužovaním, striedavé teplotné šoky prospievajú k zachovaniu pružnosti pokožky celého tela. Praktizovať môžete v saune alebo doma v kúpeľni so striedavým prúdom teplej a studenej vody.

4/ Držanie tela a strava

   Aktívny boj proti gravitácii predstavuje správne a vzpriamené držanie tela so zatiahnutými lopatkami. Vyskúšajte to pred zrkadlom. Schválne! O koľko nahor poskočili? Svoju úlohu zohráva aj strava. Dlhovekú pružnosť pŕs vám dokážu zabezpečiť obilniny, orechy, paradajky, cibuľa, kel, karfiol, cesnak, brokolica a iná zelená zelenina. Aplikovať môžete zvonku aj zvnútra, ako masky a zábaly. Napríklad taká uhorková obloha nielenže dodá vášmu dekoltu hĺbkovú hydratáciu, ale ju aj zvláčni a vybieli.  

5/ Séra a výživové doplnky

   Pravidelný pohyb, stabilná telesná hmotnosť, dobrá podprsenka, masáže, otužovanie a strava sú dobré predpoklady na to, aby sa vám podarilo gravitáciu na nejaký čas odplašiť. Ak si k vám už našla zadné vrátka alebo s ňou aktívne zápasíte, pomôžu vám aktívne séra pre oblasť pŕs a dekoltu a špeciálne výživové doplnky vyvinuté a úspešne nasadené do boja za pevné poprsie. Neostýchajte sa zastaviť po radu u nás v lekárni. Spoločne sa dokážeme gravitácii vzoprieť a narušiť jej mizogýnne zákony.